Nordisk sushi tallrik
2 portioner.





Ingredienser:
160g matkorn.
40g brun böna torkad.
10cl Session Pale Ale.
2,6dl vatten.
1 ½ msk risvinäger.
1 ½ msk socker.
2krm havssalt.
150g konserverade musslor.
75g tärnad morot.
60g tärnad fänkål.


Recept:
1. Blötlägg bönorna i osaltat vatten i 8-10h. Skölj av och koka i osaltat vatten tills skalen krullar sig, när man blåser på dem. Tillsätt lite salt innan du häller av kokvattnet.
2. Koka matkornet i ölet och vattnet, men ej salt eller buljong.
3. Under tiden blandar du vinägern, sockret och saltet i ett dricks glas.
4. När vattnet kokat in i matkornen, så blandar du matkorn och bönor.
5. Rör ner sushi vinägern och blanda noga. Ställ att svalna.
6. Skala moroten och tärna smått. Ta ut ett eller två blad från fänkålen och tärna smått.
7. Lägg matkornet i högar mitt på tallrikarna.
8. Lägg musslorna ovanpå.
9. Lägg upp grönsakerna i små högar, runt om matkornet.
10. Servera.