BRYGGMÄSTARNS PORTERGRYTA MED BÖNOR.
INGREDIENSER
fyra portioner
3hg nötgrytbitar
1,5 dl porteröl
0,5 dl outspädd svart vinbärssaft
2 msk japansk soja ( t.ex. Kikkoman)
1 klyftad gul lök
3 enbär
3 vitpepparkorn
1 tsk timjan
1,5 vegetarisk buljong tärning
150g färdigkokta kidneybönor
0,75dl grädde
2 msk vetemjöl
Blanda Porter, svart vinbärssaft och soja.
Tillsätt lök, enbär, vitpepparkorn och timjan.
Värm upp och lägg i grytbitarna. Låt sjuda under
lock tills grytbitarna känns möra när man sticker
dem med en tandpetare eller dyligt. Tog 50 minuter.
Ta av grytan från plattan och låt svalna.
Häll därefter av såsen i ett 5 dl mått och späd med
vatten tills du har 3,5 dl sås. Rör ut vetemjölet i
grädden till redning för såsen.
Häll tillbaka såsen i grytan med köttet. Tillsätt
redningen, värm upp och låt sjuda i 3 minuter.
Tillsätt kidneybönorna.
Servera med kokt potatis och lite broccoli, som du kan
låta koka med potatisen. 5 min för buketten och 10 min
för stjälken.