home recept naring kontakt

Y.T.S.NUTRITION's PRODUKTER

16st Kraftgrötar 
16st KRAFTGRÖTAR - gröt istället för gainers
av Torbjörn Sandvall.

Många idrottare - och då speciellt inom styrkesporter - använder sig av näringsdrycker, s.k. gainers och Meal Replacement Products, som ett komplement till sin ordinarie kost, anledningar till detta kan vara att man anser att gainern har en bättre sammansättning för återhämtning eller när det gäller M.R.P´s att spara in tid på att slippa matlagning, men även att man garanterat får i sig allt man behöver. Mot näringsdrycken kan man invända att det är en sällsynt raffinierad produkt, som innehåller processade kolhydrater och proteiner, labb framställda mineraler och vitaminer, samt alldeles för lite fibrer. Men även att priset ofta är högt.

Eftersom jag tränar själv och är utbildad i näringslära, frågade jag mig om det fanns något alternativ. Alternativet skulle vara näringsmässigt likvärdigt med gainers och MRP´s, innehålla tillräckligt med fibrer, smaka godare, gå snabbt att tillaga, samt vara billigare än alla näringsdrycker. Efter att ha utvärderat en del uppslag, så kom jag att tänka på gröt, för där kan man blanda i sojamjöl, vilket är lätt att få tag på, proteinrikt, utgör högvärdigt protein i kombination med sädesslag, samt innehåller en hel del Omega 3 fett. Dock skulle inte grötarna enbart, täcka alla näringsämnen, vad jag kom fram till var att grötarna behövde kompletteras med några väl valda råvaror. Efter mycket näringsberäknande blev detta kompendium klart. 32 sidor.

Utgiven av Y.T.S.NUTRITION. Pris 80kr
Grötar & Mackor för kraftsportare 
Grötar & Mackor - för kraftsportare
av Torbjörn Sandvall.

Uppföljaren till 16 st kraftgrötar med 5 specialanpassade grötar som äts efter träning, 5 st måltidsgrötar och 7 st mackor. Alla med hög proteinhalt, hög proteinkvalité, hög fettkvalité, hög omega 3 halt, vitamin och mineralrika, samt fiberrika till bra priser. Alla recepten näringsdeklarerade beträffande Energi, protein, proteinkvalité i C.S., BCAA, glutaminsyra, SAFA, MUFA, PUFA, Omega3, kolesterol, kolhydrat, fiber, Vitaminerna A, D, E, Tiamin, Riboflavin, Niacin, B6, B12, Folsyra, C, mineralerna Kalium, Kalcium, Fosfor, Magnesium, Järn, Zink och Selén, samt pris per portion och MJ. 28 sidor.

Utgiven av Y.T.S.Nutrition. Pris 70 kr
Bröd & Bönor - recept för sparsamma 
Bröd & Bönor - recept för sparsamma
av Torbjörn Sandvall.

Ger recept på god och näringsrik byggar mat till en bråkdel av vad en traditionell byggarkost kostar. Bra om du vill ha råd med nå't extra, t.ex. köpa lite greppträningsredskap.

Kompendiet innehåller recept för en veckas matsedel. Alla recepten är näringsbalanserade och deklarerade. Här finns recept på en helt ny kraftgröt, ett nyutvecklat recept på pumpernickelbröd, ett pålägg som synergistiskt höjer proteinkvalitén på bröd, ett spännande recept på en Finsk efterätt som är gjord på rågmjöl och malt, samt middagsrecept, t.ex. Grönsaker på thailändskt vis, Grönsakssoppa, Grönsaker i Dijonsås, Råkost m. korngryn och ärter, Currygryta, Grönsakslåda, samt Korncrepes. 36 sidor.

Utgiven av Y.T.S.Nutrition. Pris 90 kr
Kost för styrka & Hälsa 
Kost för Styrka & Hälsa
av Torbjörn Sandvall.

Kompendium i konsten att äta för styrka och hälsa. Teori om proteinbehov för styrkesportare. Teori om proteinkomplementering. Nya recept för i år på: Kraftmüsli, med hög proteinhalt, Dinkelmuffins, utan tillsatt socker och fett, skogshuggargröt från Pajala, 4 råkosttalrikar m. potatis och baljväxter. Förutom dessa nya recept så är det 3 näringsoptimerade mackor med keso, ägg och sardiner från kompendiet Grötar & Mackor, recept på Surdegsrågbröd med hela rågkärnor, s.k. Pumpernickel, recept på Matolja med Omega 9, 7, 6 & 3 i balans. Dessutom två näringsoptimerade 28 dagars kostupplägg, för man och kvinna.
48 sidor.

Utgiven av YTS Nutrition. Pris 120 kr
Leva som vegan i teori & praktik 
Leva som vegan, i teori & praktik
av Torbjörn Sandvall.

Helt nytt kompendium om vegankost. Svar på tal - om invändningar mot vegankost. Teori om proteinbehov för styrkesportare. Teori om proteinkomplementering. Ideala blandningar av sädesslag och baljväxter, samt potatis och baljväxter, med proteinhalt och proteinkvalité. Recept på: rågsurdegsbröd med hela rågkärnor s.k. pumpernickel, Dinkelmuffins, utan tillsatt socker och fett, skogshuggargröt från Pajala, 4 råkosttalrikar m. potatis och baljväxter. Förutom dessa recept så är det pumpernickelmackor med bönsallad. Mousaka grekernas favoriträtt med aubergin, lök, champinjoner, squash & tomat. Matolja med Omega 9, 7, 6 & 3 i balans. Dessutom två näringsoptimerade 28 dagars kostupplägg, för man och kvinna.
44 sidor.

Utgiven av YTS Nutrition. Pris 124 kr
Askil Sturessons recept på god mat - tajt budget
 

God mat - tajt budget

Uppföljaren till Bröd & Bönor, men nu med ännu godare recept.

Mycket lämpliga recept, för behandling av Metabola Syndromet"

Recept på surdegsjästa brödena Rågkusar & Pumpernickel, Linssalsa ett pålägg för 25kr/kg, Surkål, Vikingagröt från Birka, Mackor med linsalsa.

Middagarna: "Min Standard" (wokade grönsaker"), Borstj (Rysk rödbetssoppa), Currygryta, "Jägarns Vegetariska", Grönsaker i Dijonsås, Finsk Rotsakslåda, KornCrepes.

Efterrätten Memma, en Finsk efterrätt som görs på Rågmjöl och malt, allt enligt principerna för ölbryggning.

EFA-olja, en matolja, där olivolja och rapsolja blandats för att ge ett balanserat intag av omega 3 till omega 6 fett.

Ayran, en Turkisk måltidsdryck, beredd på yoghurt.

Två kostupplägg, ett för kvinnan om 2344 kcal per dag, råvarukostnad 1792 kr/månad, samt ett för mannen om 3125 kcal per dag, råvarukostnad 2390 kr/månad.

46 sidor.

Utgiven av YTS Nutrition. Pris 125 kr.

Finns även som PDF för 85 kr.
Müsli, Gröt & Mackor
 

Müsli, Gröt & Mackor - för Styrka & Hälsa
Torbjörn Sandvall.

Uppföljaren till Grötar & Mackor, men nu med flera nya & godare recept.

Recept på brödena Rågkusar & Pumpernickel, Linssalsa, Mackor med sardiner, ägg, musslor, skinka, räkor, linssalsa, samt keso.

Recept på Gain Müsli, Porridge Rx, Skogshuggargröt, Kraftmuffin, Birkamuffin.

Recept på Ayran, en Turkisk måltidsdryck, beredd på yoghurt.

32 sidor.

Utgiven av YTS Nutrition. Pris 79kr.

Finns även som PDF för 58 kr.
Lilla Kexboken
 

lilla kexboken
av Torbjörn Sandvall.

Helt ny och unik bok om kexbakning. Tar upp hur man bakar goda och nyttiga kex i 12 olika smaker, bl.a. pepparkakskex med kryddpeppar.

12 sidor med vardera 7 etiketter per smak.

Näringsdeklaration på basreceptet.

48 sidor.

Utgiven av YTS Nutrition. Pris 98 kr.

Finns även som PDF för 196 kr.
Skötsel av brudorkidéer
 

Skötsel av brudorkidéer
av Torbjörn Sandvall.

Helt ny och unik bok om orkideskötsel.

Beskrivning 24 sidor med tips.

Utgiven av YTS Nutrition. Pris 75 kr.

Finns även som PDF för 94 kr.
Etikett gain-mysli 
Etiketter Gain Müsli
design Torbjörn Sandvall.

Y.T.S.Nutrition, har under en tid jobbat med, att ta fram ett alternativ till sportdrycker, s.k. Gainers.
Utgångspunkterna, var att få fram en produkt som var lätt att ta med sig, inte behövde tillagas och
hade höga näringsvärden, samt lägre pris (ca 58 kr/kg), än de allra flesta gainers. Nu är receptet klart...
läs mer

Pris 119 kr/12st


CoC gripper 
CoC grippers - världsstandard i handstyrke träning

Finns i 11:a styrkor: från kontorsarbetare till eliten i grepstyrka. Vi börjar med de fem ingångsmodellerna:

(G) guide = 27kg
(S) sport = 36kg
(T) trainer = 45kg
(0.5) pointfive = 54kg
(1) one = 64 kg

Pris 393kr/st När man tränar grepp för styrka, behöver man inte köpa ett par i varje styrka. Det är bättre att köpa
en liten serie t.ex. guide, trainer, one.

Kör så här.

(G)5 set x 10-15 reps.
(T)4 set x 10-15 reps.
(1)3 set x 10-15 reps.

antalet reps skall vara lika många i alla set och styrkor.

T.ex. så här:
(G) 5x11
(T) 4x11
(1) 3x11.

Pris 394 kr/st


RECENSIONER


2016-10-12 DANIEL. C.

Müsli, Gröt & Mackor – av Torbjörn Sandvall

Detta kompendium, likt alla de övriga, är ett mycket genomarbetat och genomtänkt receptkompendie, där varje recept har en utförlig näringsinnehållsdeklaration.
I introduktionen ges en lättförståelig genomgång av energigivare, kolhydrater, proteinkvalité, fetter samt syra/bas-balans.
Här finns även kompendiets första recept, vilket är på Ayran, som är en turkisk måltidsdryck. Drycken passar utmärk att inta ihop med nästan alla måltider, även om jag speciellt gillar den ihop med lite kryddstarkare mat.

Surdeg/Pumpernickel
Här ges en utförlig förklaring på hur man bakar sitt eget surdegsbröd och pumpernickel.
Processen tar ett par dagar men är väl värt besväret då man får ett mycket gott bröd som slår allt som finns i affären, både näringsmässigt och prismässigt.
Brödet används sedan som grund i kompendiets övriga recept.
Recepten som förekommer är på sardin, räkor, skinka, keso, ägg, musslor, linssala. Min favorit blev snabbt äggmackan men även övriga pålägg passar mycket bra ihop med brödet.

Linssalsa
Denna salsa består av tomat, lök, fröer, linser och morötter och går snabbt och lätt att laga till.
Salsan passar utmärkt som komplement till pasta, ris, nudlar, kött, kyckling eller nachochips.
Jag själv föredrar att krydda lite med chili för att få upp lite hetta i smaken men även utan är den riktigt god.

Gain Müsli
En god morgonmüsli med högt proteininnehåll (23g/port) som smakar riktigt gott.

Porridge Rx
Min favorit!
Detta är en gainersgröt, vilket innebär högt energi-och proteininnehåll men inte för den delen att den mättar alltför mycket, vilket är tur. Den passar perfekt före, eller efter, träning. Jag själv som ofta har träningspass som är på upp till två timmar föredrar att äta en portion före de gånger då det har gått lång tid sen senaste måltiden. Den ger mig bra med energi genom hela passet och jag slipper gå runt och känna mig däst vilket skulle bli fallet om jag åt annan mat.
Basen utgörs av majs/sojamjöl och den påminner en del om mannagrynsgröt, både till smak och konsistens.

Skogshuggargröt från Pajala
Om Porridge Rx inte mättar så mycket i förhållande till sitt energiinnehåll har vi här nästan motsatsen. En god frukost/mellanmålsgröt med smak av kokos och aprikos som ger rejäl mättnadskänsla som håller i sig. Jag själv gillar att ha mer kokos än vad receptet anger, man får då ha i åtanke att man ändrar näringsinnehållet en del.

Kraftmuffins
Nyttiga muffins, man tackar. Smaksatt med aprikos, russin, katrinplommon, kokos och valnöt så är detta en muffins man inte behöver få alltför dåligt samvete av att trycka i sig ett gäng av.

Birkamuffins
I mitt tycke inte lika god som Kraftmuffins men ändå riktigt bra. Något gram lägre proteininnehåll/muffins men riktigt bra näringsinnehåll.


2016-08-21 DANIEL. C.

”Grötar & Mackor” och ”16 Kraftgrötar”

Två kompendium för dig som vill äta gott och nyttigt.
I dessa kompendium får du inte bara recept med tillhörande näringsinnehåll utan även förord och bakgrund med genomgång av de olika sädesslagen, proteinkvalité mm.

Recepten är utförliga och enkla att följa och man får lära sig från grunden hur man bakar pumpernickelbröd (som utgör grunden för mackorna), gourmetgröt samt en smaskig bönsalsa.

Alla recept har en tillhörande näringstabell som inte bara håller sig till de sedvanliga kcal/protein/fett/kolhydrater utan även fibrer, vitaminer, aminosyror och mineraler mm.

Grötarna och mackorna är riktigt goda, mättande och anpassade för tränande individer men passar utmärkt till alla oavsett sysselsättning. Särskilt kanske till de som tröttnat på att hälla sig diverse gainers vars innehåll utgörs av maltodextrin och vassle.
Beställning av produkter.

Priserna:


16st Kraftgrötar 80 kr/st
Grötar & Mackor 70 kr/st
Bröd & Bönor 90 kr/st
Kost för Styrka & Hälsa 120 kr/st
Leva som vegan, i teori & praktik 124 kr/st
Nyttig, God & Billig Mat 125 kr/st
Müsli, Gröt & Mackor 79 kr/st
lilla kexboken 98 kr/st
Etiketter Gain Müsli 119 kr/set (12st)
Skötsel av brudorkidéer 75 kr/st
Captain of Crush grippers 393kr/st


Pack & porto - 7kr. Faktura 10dgr.
Beställnings formulär

Fyll i formuläret med vad du vill beställa, samt adress. OBS - Formuläret sänds via ditt e-post program.

Om du inte har ett e-postprogram installerat kan du sända vanligt e-mejl till info@ytsnutrition.se